واکنش اتحادیه اروپا به پیشنهاد بلژیک برای تحریم اسرائیل
پیتر استانو روز پنجشنبه در نشست خبری از بروکسل گفت: تحریمهای اتحادیه اروپا با اتفاق آراء اعضا وضع میشود. این بدین معناست که هرگونه پیشنهاد تحریم باید از سوی تمام ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا تائید شود.
وی با اشاره به اینکه «اینگونه روندها به صورت محرمانه پیگیری میشود و ما در این باره نظر نمیدهیم» افزود: اما اگر یکی از اعضا درباره اعمال تحریم احساس ضرورت کند، پیشنهاد خود را در شورا مطرح میکند، اعضا رایزنی میکنند و اگر اتفاق آراء حاصل شد، تصمیم نهایی اعلام خواهد شد.
این درحالیست که اعتراض دولتهای اروپایی علیه جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی وارد مرحله تازهای شده و تداوم مخالفت رژیم صهیونیستی با توقف حملات جنون آمیز در غزه، موجودیت تلآویو را از نگاه کارشناسان، به مخاطره انداخته است.
معاون نخستوزیر بلژیک روز گذشته از دولت خود خواست تا تحریمهایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال و درباره بمباران بیمارستانها و اردوگاههای غزه تحقیق کند. پترا دی سوتر ( Petra De Sutter) در مصاحبه با روزنامه «نیوزبلد» با تاکید بر اینکه «زمان تحریم اسرائیل فرا رسیده است»، اظهار داشت: بمباران مردم، اقدامی غیرانسانی است. واضح است که اسرائیل به درخواستهای بینالمللی برای آتشبس اهمیتی نمیدهد.
بیشتر بخوانید:
اقتصاد صهیونیستها از کجا تغذیه میشود؟
معاون نخستوزیر بلژیک گفت که اتحادیه اروپا باید به سرعت توافقنامه همکاری خود با رژیم صهیونیستی که با هدف تعامل اقتصادی و سیاسی بهتر است را تعلیق کند. ممنوعیت واردات محصولات از سرزمینهای اشغالی فلسطین باید اجرا شود و باید از ورود شهرکنشینان خشن [صهیونیست]، سیاستمداران و سربازان مسوول جنایات جنگی به اتحادیه اروپا جلوگیری شود. دی سوتر ادامه داد: در عین حال، بلژیک باید بودجه دیوان کیفری بینالمللی در لاهه را افزایش دهد تا در مورد بمب گذاریها تحقیق کند.
مقامات ارشد اسپانیا و ایرلند هم طی اظهاراتی خواستار تجدید نظر در روابط با تلآویو شدهاند. رئیس جمهوری ایرلند هفته طی بیانیهای، به نهادهای بینالمللی از جمله اتحادیه اروپا و اعضای جامعه بینالملل که در قبال جنایات جنگی در غزه سکوت کرده و به گفته او پیامهایشان ساختاری مبهم دارد، هشدار داد که آنها وظیفه دارند از قوانین بینالمللی دفاع کنند.
وی تصریح کرد: «مجازات دسته جمعی چیزی نیست که بتوانیم بپذیریم و ادعا کنیم که طرفدار حقوق بین الملل هستیم. این غیرقابل قبول است که بیمارستانها و مراکز درمانی به دلیل کمبود منابع، مورد تهدید قرار گیرند، آسیب ببینند یا در واقع تهدید به نابودی و بیماران مجبور به تخلیه شوند»
نیروهای مقاومت فلسطین ۳۴ روز پیش، در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغالگری و ستم رژیم صهیونیستی، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اشغالگر قدس آغاز کردند و این رژیم برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.